Névjegykártya méretek

Névjegy méretek
A szabványméret és a trend iránya

Mint általában a design terén, a méretezést illetően is különbözőségeket fedezhetünk fel a forgalomban lévő névjegykártyák között. Ennek két fő oka, a különböző, nyomtatott kommunikációra jellemző kultúrális szokások - azaz az egy-egy nemzetre általánosítható stílusirányzat-, illetve a megkülönböztethetőség igényének kiemelt szerepe.

Magyarországon egyaránt jelen van mindkét motiváló tényező, hiszen a nagyobb vállalatok az anyacég "üzleti" szokásait követik, a kisebbek pedig az eltérő mérettel akarnak az Uniós formák teremtette imege-nak megfelelni.
Cégünk jellemzően három méretet gyárt tömegesen. Anyagleadás menüpontunkban a normál, 90x50 mm méret helyes szerkesztését mutatjuk be.
A hazai, szabványméretnek is mondható, 90x50 mm-es névjegykártya abszolút többséget élvez. Ez a megszokott és a köztudatban is általános forma, így a névjegykártya-rendelők többsége nem is gondolkodik azon, hogy a trend irányától eltérjen.
A második legfontosabb méret, az un. EU méretű névjegykártya a maga 85x55 mm-es formájával. A köznyelv még "bankkártya" méretnek is nevezi és leginkább a közepes vállalatok közül kerülnek ki e méret megrendelői.
Harmadik – egyre népszerűbbnek is mondható – méretünk 90x55 mm nagyságú. Noha a névjegykártya megrendelések száma e méretnél mondhatni elhanyagolható az egy éves össztermeléshez mérve, ám mégis a harmadik helyet foglalja el a gyártási statisztikákban.

Láttunk már 50x50, vagy 60x60 mm méretet is, ám ezek inkább formabontó-, mint névjegy-kategóriába sorolható alakzatok. Az egyediség kifejezési igénye leginkább ezen méretekben mutatkozik meg – néha egészen ötletes módon.

Formabontás a formákkal

Az eltérő és formabontó méret okait a betűméret és színek mellett a designban is kereshetjük - nem figyelmen kívül hagyva ezek együttes, reklámpszichológiai hatását.
Igaz az is, hogy a számítástechnika robbanásszerű fejlődésével a felhasználók száma is exponenciálisan nőtt, következés képpen egyre több kreatív elme tudott bekapcsolódni a látványtervezés, stílus-teremtés folyamatába. Mindemellett a grafikai célra fejlesztett szoftverek egyre "okosabbak", szinte felkínálva a látványelemeket a névjegykártya készítés terén is.

E két tényező kombinációja olyan grafikai megoldásokat eredményez, amelyekre a nyomtatott kommunikáció terén a közelmúltban csak művészi-vonalon volt tapasztalható.
Mindebből egyenesen következik az is, hogy a látványelemek teret és összhangot igényelnek, ami ki kell, hogy hasson a tervezendő névjegykártya méretére is.
A méret egyszersmind keretbe zárja a kreatív alkotást, így a megválasztása nagyon fontos és lényeges eleme a munka megkezdésének.

Szabványos névjegykártya méret
A design a mérethez is igazodik.

Névjegykártya méretek

Egyedi névjegykártya készítés, nyomtatás - minőségi és gyors teljesítéssel, országosan bárhová!

Vélemények rólunk:
 • "Igen ritka az ilyen kedves modorú és ugyanakkor együtt gondolkodó, készséges szolgáltató! Ha nem változnak negatív irányban, amit remélek, engem 100 évig ügyfélként tudhatnak!"
  Szűr Krisztina - stílustanácsadás, stylistoktatás
  www.worldofstyle.hu

 • "A cégre, termékre, ügyintézőre 10-es skálán összességében 10+!"
  Vasutasok és Közlekedésben Dolgozók Demokratikus Munkástanácsa
  vkdm.atw.hu

 • "Nagyon köszönjük a mutatós nyomdaterméket, amely az évzáró vacsorán nagy sikert aratott! Boldog újesztendőt és Isten áldását kívánjuk!"
  Sárosiné Sárközi Andrea - Sarkad-Belvárosi Református Egyházközség
  www.reformatus-sarkadbelvaros.hu

 • "Köszönöm a gyorsaságot és a kiváló minőséget."
  Kovács Gabriella - Trendekor Kft.
  trendekor.uw.hu

 • "Első sorban a lényegre törő, letisztult honlapjuknak, másodszor a kollégájuk gyors reagálásának köszönhető, hogy Önöket választottam!"
  Gődény Gábor - Madeinart Kft.
  www.madeinart.hu

 • "Sok éve maximálisan elégedett vagyok a Névjegyexpressz szolgáltatásával. Gyorsak precízek... több nem kell! Hiba még nem volt :)"
  Both Ferenc - PlusTvNews Kft.
  www.plustvnews.com

 • "Sajnos egyre ritkábban találkozhatunk ma Magyarországon az ügyfelek maximális kiszolgálását elősegítő vállalkozásokkal, azonban az Önök Cége, szolgáltatása, üdítő kivételnek számít, mind a vevőközpontú gondolkodásmódban, mind pedig az ügyfél gyors kiszolgálásában. Ezért, Cégünk munkatársainak angol és német nyelvű névkártyáit is az Önök Cégénél tervezzük megrendelni a jövőben. A korrekt csapatuknak további jó munkát kívánok !"
  Nagy László - AWI Stahl Technológia Kft
  www.hegesztolakatos.hu

 • "Megtiszteltetés és öröm Önökkel együtt dolgozni! A munkájukat mindig kiváló minőségben és határidőre teljesítik, az egyeztetések alatt barátságosan kommunikatívak és rugalmasan kezelik a felmerült problémákat. Évek óta kiváló partnereink."
  Áts József - AbsoluteOnline Kft.
  www.okoskaja.hu

 • "Cégük megbízható, gyors, és emellett minőségi munkát végez. Többször rendeltünk már marketing anyagot, és ezután is a terveink között szerepel."
  Tilly Barbara - IT Divízió Kft.
  www.itdivizio.hu

 • "Szép, jó minőségű profi munka. Köszönjük!"
  Kósa Anita - Economic Solutions
  www.economicsolution.hu

 • "Kitűnő minőségben, és gyorsan megkaptuk a megrendelt reklámanyagainkat, névjegyeket. Eszünkbe sem jutna elpártolni ettől a csapattól!"
  Békési János - Natura-Média Kft.
  www.hazaivadasz.hu

 • "Maximálisan elégedett vagyok a cég által nyújtott szolgáltatásokkal!"
  Vajnóczki Márta - M és G Collection Kft.
  www.vajnoczkitisztitoszalon.hu

 • "Szép kivitelezés, pontos határidő betartás."
  Ötvös Diána - Meta Stúdió Optimum Kft.
  www.schooltv.hu

 • "Ezúton szeretnénk megköszönni segítőkész hozzáállásukat, valamint rendkívül gyors munkájukat. Az elkészült anyaggal maximálisan elégedettek voltunk.:)"
  Majercsin Marika - Hardtest Kft.
  www.meroeszkozbolt.hu

 • "Kiváló minõségben és kiemelkedõ gyorsasággal elkészültek a névjegykártyáim. Büszkén adom át partnereimnek. A Névjegyexpressz megbízható üzleti partner, ajánlom mindenkinek."
  Szekeres Péter - Selectronic Villamosság
  www.selectronic.hu

 • "Nagyon szép minõségben és gyorsan készítik el minden alkalommal megrendeléseimet. Mindig pontosan megértik ha valamin változtatni kívánok, és annak megfelelõen végzik a módosításokat. Szeretek Velük dolgoztatni."
  Grõger Ágota
  www.grogota.hu

A tartalommal kapcsolatban minden jog fenntartva!
Partneroldalaink:  Server Line Gyorsnyomda  •  Mappa-készítés.hu  •  Brossúra-készítés.hu  •  Prospektus-készítés.hu  •  Kártyanaptár-shop.hu